Termékek
Hordozható műszerek
Telepített műszerek
Kazánházi műszerek
Mélygarázsok, parkolók védelme
Szivárgáskeresők
Családiházak, lakások, lakókocsik védelme
Munkavédelmi eszközök
Környezeti jellemzők mérése és a hőkamerák
Munkahelyi körülmények mérése
Kiegészítő készülékek

Gázérzékelők telepítése, üzembehelyezése

1.  Előzetes helyszíni felmérés:
   Az előzetes helyszíni felmérést lehet a műszer telepítése előtt is elvégezni, de lehet a Megrendelő felé adott árajánlat részeként is elvégezni, hogy az, az adott mérési feladatnak maximálisan meg feleljen.
   Az előzetes helyszíni felmérés során a Megrendelő képviselőjével, előre egyeztetett időpontban megtekintjük a helyszínt, tájékozódunk a mérési feladatról, ellenőrizzük, hogy a megrendelt, vagy megrendelni kívánt műszer (kézi vagy telepített) megfelel-e a feladatnak, továbbá megismerjük a helyi körülményeket, az alkalmazott technológiát. A Megrendelő képviselőjétől beszerezzük a telepítéshez szükséges gépészeti-, villamos- és egyéb tervdokumentációkat, illetve azok fénymásolatait, valamint a helyiség tűzvédelmi és robbanásvédelmi besorolását.
   A fentiek birtokában és ismeretében, a saját helyszíni tapasztalataink és észrevételeink alapján javaslatot adunk a legmegfelelőbb műszer, érzékelő, típusára, telepített műszer esetén az érzékelők és a központ legoptimálisabb elhelyezésére. Az előzetes helyszíni felmérés, megrendelés előtt és után is készülhet.
   Az előzetes helyszíni felmérésről, igény szerinti példányszámban, spirálozott formában szakértői véleményt tartalmazó jelentést adunk, ami a fent említett összes dokumentumot tartalmazza és megalapozza és segíti a döntéshozatalt mind a Megrendelői, mind az Eladói oldalról.
2.  Helyszíni telepítés:
   A helyszíni telepítés során felszereljük az érzékelő fejeket és a vezérlő központot, kialakítjuk a kábelezést és előkészítjük a kötéseket. A hálózati csatlakozás kialakítása, illetve a túláramvédelem, az EPH kiépítése a Megrendelő feladata, mert mi nem ismerjük a helyi viszonyokat és lehetőségeket.
   A helyszíni telepítés ára (4.000 Ft/érzékelő) csak tájékoztató jellegű lehet, mivel a kialakítandó mérőrendszerek egymástól jelentős mértékben eltérhetnek. A díjat befolyásoló fő szempontok: az érzékelő fejek távolsága a központtól, az érzékelő fejek magassága, a falfelületek anyaga, az esetleges faláttörések száma, az alkalmazott szerelési technika (kábelbilincs, kábelcsatorna, védőcső, stb), ami az adott helyiség jellegétől és a Megrendelő igényétől is függ. A telepítési díj nem tartalmazza a felhasznált anyagok árát, így a kábelek, jelzőkürtök, jelzőfények, szellőzések és egyéb szerelési tömeganyagok árát).
   Az érzékelő fejek telepítését 8 m munkamagasságig létra és gurulós állványzat, 8 m felett ipari alpintechnikai módszer segítségével végezzük.
3.  Gázérzékelő fejek (aktív és passzív) és a teljes mérőrendszer telepítés előtti laboratóriumi vizsgálata:
   A helyszíni telepítés előtt az érzékelő fejeket alapos laboratóriumi ellenőrzés alá vonjuk. Mind a passzív, mind az aktív fejeket egyedi mérőfej specifikusan kialakított mérőkörbe kapcsoljuk, ellenőrizzük a mérőgáz/kimenőjel karakterisztikát és a többi villamos és mechanikus paramétert.
   A fejek ellenőrzése után a laboratóriumban összeállításra és ellenőrzésre kerül a teljes mérőrendszer. Vizsgáljuk a nullapont beállását és beállíthatóságát és stabilitását, a riasztási értékek beállíthatóságát, az érzékenység beállíthatóságát és stabilitását. A fenti vizsgálatokat a műszaki adatok közt szereplő minimális és maximális hálózati feszültséggel (nagyteljesítményű, szabályozható hálózati feszültségstabilizátor segítségével) is elvégezzük, majd a névleges hálózati feszültséggel (230 V) 48 órán át, járatjuk a teljes mérőrendszert.
4.  Üzembehelyezés:
   Az üzembehelyezés tartalmazza az érzékelők és a vezérlőközpont kábelezésnek bekötését, a mérőrendszer élesztését, a kívánt paraméterek beállítását, valamint a gáztechnikai beszabályozásokat, ellenőrzéseket és a vezérelt berendezések (szellőzés, hang- és fényjelzés, stb.) működésének próbáját. Tartalmazza továbbá az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot, valamint a dolgozók egyszeri kioktatását.
   Az üzembe helyezés az Önök szakemberével együtt is történhet.
Oldal tetejére